top of page

Tidigare uppdrag

Samtidigt med helt egna bilder arbetade jag efter min utbildning med idéer och formgivning av tryckt textil och tapet för svensk industri. Jag hade också täta uppdrag för bokförlag med kalligrafi och teckning i fack- och skönlitteratur. 

 

På så sätt har jag fått inblick i många intressanta konstnärliga arbetsfält. Jag har också uppskattat att kunna stödja tillverkningen med idéer och teckning/formgivning.

 

Samarbetspartners har varit Duro Tapetfabrik, Borås Tapetfabrik, Almedahls med dotterbolag, Nordbok International, Cavefors m.fl.

 

Haga:

(Ideellt)

Inom min verksamhet i Hagagruppen, Göteborg, tecknade jag affischer att tryckas. Hagagruppen arbetade för upprustning och bevarande av den gamla stadsdelen Haga vid Skansbergets fot i centrala stan. Nedan en affisch för loppmarknad för att få in medel till verksamheten. Den är från mitten av 70-talet. 

Haga affisch 1. Mindre.jpg

I maj varje år anordnade gruppen Hagaveckan. Då hände det mer än vanligt i stadsdelen; allmänheten bjöds in på visningar av lägenheter, musik spelades på gatorna, och delar av de gamla trähusen skrapades och målades om för att visa hur fint det skulle kunna bli.

 

Nedan: idéskisser/förstaskisser för affischer till Hagaveckan, vilka senare gjordes som original.

Hagaveckan 1.Mindre.tif
Hagagruppens lokal på Landsvägsgatan
bottom of page